• Capelle aan den IJssel

Voor de Jeugd…

Het Schollebos heeft verschillende wandelen fietspaden. Tijdens een wandeltocht komt u er verschillende bomen, planten, paddenstoelen en dieren tegen. Ook is het
stadsdeelpark een waar speelparadijs voor kinderen. Er zijn verschillende plekken waar kinderen van alle leeftijden zich heerlijk uit kunnen leven!


Ravottia
Ben jij een echte avonturier? Kom dan eens buiten spelen bij Speelbos Ravottia in het Schollebos.

Ga lekker klauteren in een van de klimtorens, steek het water over met een pontje en speel met zand en water in een echt avonturenspeelbos. In het speelbos is ook aan de dieren gedacht. Er leven kikkers en mooie insecten zoals lieveheersbeestjes en vlinders! Ook is er een doolhof, een water-ondek-plek en een echte tokkelbaan. Dus trek je oude kleren aan want je kunt vies worden!
Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kunnen er het hele jaar klimmen en klauteren, schommelen en met een kabelbaan naar beneden. Ravottia is een paradijs voor de avontuurlijke kinderen.


Watervallei

De Watervallei is een speelplaats met zes door water aangedreven speeltoestellen.
Kinderen van alle leeftijden kunnen hier in de zomermaanden heerlijk spelen. De Watervallei is open van 1 juni tot en met 30 september. Dus ook tijdens een mooie nazomer in september kunnen kinderen
hier nog naar hartenlust spelen. Daarnaast heeft het Schollebos een fietscrossbaan, skatebaan, fitnesstoestellen, een trapveld met doelen en een klimnet. Ook is er nog een speelplaats in het zand
met klimtoestellen, veerwippen, een balanceerbalk en een bandenschommel.

De Watervallei ligt in het Schollebos aan de rand van het evenemententerrein, nabij de klimpiramide. Het is een zonnige plek met een ligweide.

De Watervallei heeft een directe functionele relatie met de aanwezige klimpiramide, een speeltuintje en het skatepark. Er zijn geen ruiterpaden in de buurt. Bij de Watervallei zijn toiletten aanwezig, maar kleedruimtes zijn er niet!

Openingstijden

De Watervallei is geopend van 1 juni tot 1 oktober van 10:00 uur tot 20:00 uur. De toegang is gratis. 

Lente – speurtocht in het Schollebos!

Wie doet er mee en gaat op zoek naar de verborgen pareltjes?

Naast de Watervallei en Ravottia heeft het Schollebos nog veel meer leuke en interessante plekken om te ontdekken.

Kent u bijvoorbeeld de wenstafel met IJsselsteentjes? De bijenstal op het Volkstuinencomplex Nut en Genoegen? En weet u de fietscrossbaan en de Vlindertuin te vinden?

Daarom hebben we in samenwerking met Volkstuinvereniging Nut en Genoegen, Stichting Natuurvrienden Capelle e.o., Centrum voor Natuur en Milieu Educatie ‘De Hooiberg’ en de Bomenstichting een speurtocht ontwikkeld. 

Zo kunt u samen met uw (klein)kinderen de (verborgen) pareltjes in het Schollebos ontdekken en leuke activiteiten doen.

De speurtocht is gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd maar natuurlijk kan iedereen die het leuk vindt aan de speurtocht deelnemen. Doet u mee? 

Lever het antwoordformulier in en krijg een leuke verrassing!

Als kinderen de hele speurtocht af hebben kunnen ze de gehele maand mei het antwoordformulier na afloop bij het pannenkoekenhuis inruilen voor een verrassing.

Met dit formulier komen wij meteen te weten wat de kinderen van Capelle aan den IJssel waarderen aan het Schollebos en wat er beter kan.

U kunt de informatie en het antwoordformulier voor de speurtocht afhalen bij het pannenkoekenrestaurant bij het Schollebos, of via de speurtochten downloaden onder de pagina ‘downloads’.

De Watervallei
De Watervallei
Ravottia