• Capelle aan den IJssel
Natuur
Opening wandeltocht Kabouterroute Schollebos – woensdagmiddag 28 juni

Opening wandeltocht Kabouterroute Schollebos – woensdagmiddag 28 juni

Tijdens een rondje Schollebos kom je ze overal tegen: de haas, de ‘bosgeest’ of paddenstoelen. Allemaal heel precies uitgesneden uit een boomstam. Dit begon allemaal met Jeroen van Domselaar, boomverzorger van beroep. Hij begon met het zagen van een kabouter en daarna volgde nog allerlei andere figuren. Ze worden gemaakt van bomen die al ziek of slecht waren. Een tweede leven voor deze bomen dus!

Ga je mee op wandeltocht?

Op woensdag 28 juni om 15.00 uur ben je van harte welkom in het Schollebos voor de opening van de ‘Kabouterroute’. We verzamelen bij het Pannenkoekenhuis. Na een woordje van de wethouder neemt toezichthouder Henk van Mullem je mee op pad.

Route

Je kunt de route natuurlijk ook zelf lopen. Zie hier. Veel wandelplezier!