• Capelle aan den IJssel
Natuur
Dag van het Park 2023

Dag van het Park 2023

Na 3 jaar afwezigheid keert de Dag van het Park terug naar het Capelse Schollebos. Op zaterdag en zondag 24 en 25 juni kunnen bezoekers tussen 12.00 en 17.00 uur terug naar de middeleeuwen met volop activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis.

Wethouder Buitenruimte Marc Wilson is maar wat blij dat de Dag van het Park weer terug is: “De Dag van het Park is een geweldig leuk event voor alle Capellenaren, jong en oud. Ik ben er blij mee dat we dit in het Schollebos kunnen organiseren, een prachtige locatie hiervoor. Corona gooide een paar jaar roet in het eten, maar nu kan het evenement, dat ook nog eens gratis toegankelijk is, weer doorgaan. Geweldig leuk om Capellenaren en mensen uit de regio weer te ontmoeten.”

Riddertoernooi

De Dag van het Park duurt twee dagen. Zaterdag en zondag 24 en 25 juni is er een uitgebreid programma met theater, workshops zwaardvechten (ook voor kinderen), diverse shows en als hoogtepunt het riddertoernooi. Daarnaast is er een jaarmarkt en zijn er diverse eet- en drinkstands. De toegang in het Schollebos is gratis.

Zaterdag 24 en zondag 25 juni

Laat u vermaken door theatergroep De Zotten, of raak betoverd door Jannes de Goochelaar. Bij het kamp van Compagnie Brederode, de Huurlingen van Voorne en Bataille kijkt u mee in het middeleeuwse leven. De Hollandse Bastaarden geven bij hun kamp een harnasdemonstratie en bij De Haagse Schutters kunt u voor een klein bedrag boogschieten. De lokale groep Zwaard en Steen organiseert meerdere workshops Zwaardvechten. In de grote arena worden shows gegeven. 

  • 12.00 uur Wapendemonstraties door Bataille, de Huurlingen van Voorne en de Hollandse Bastaarden
  • 12.30 uur Workshop zwaardvechten voor kinderen door Bataille
  • 13.30 uur Behendigheidswedstrijd te paard door Le Griffon Rouge
  • 15.00 uur Riddertoernooi door Bataille
  • 16.00 uur Kiddy battle door Bataille
  • 16.30 uur Joust door Le Griffon Rouge

Jaarmarkt

Geen riddertoernooi zonder jaarmarkt. Tijdens het Dag van het Park kunt u verschillende ambachten  bewonderen op de markt en spullen kopen. Neem een kijkje bij de Historische Vereniging Capelle of de middeleeuwse goudsmid en koop honing bij een echte imker.

Bekijk het volledige programma

Vervoer

De organisatie van het evenement vraagt of bezoekers zoveel als mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos komen. Rond het stadspark zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. Een slim alternatief is het parkeerterrein achter het gemeentehuis in Capelle. Van daar uit vertrekken gratis pendelbussen die bezoekers tot aan de ingang van het Schollebos brengen.