• Capelle aan den IJssel
Natuur
Natuurwerkdag 4 november

Natuurwerkdag 4 november

Op vrijdag 4 november hebben we met een groep enthousiaste vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken tijdens de landelijke Natuurwerkdag. Door deze hulp hebben we een mooie, nieuwe haag kunnen planten. Met spades en snoeischaren gingen deze 13 Capellenaren met een groen hart aan het werk.

Langs de houten palen werden er struikjes geplant. Uiteindelijk groeit dit dan straks uit tot een prachtige Zeeuwse haag, bestaande uit o.a. liguster, veldesdoorn, sleedoorn, meidoorn en gelderse roos. Er is hard gewerkt, maar ook gelachen en gezellig gekletst! Aan het einde van de natuurwerkdag is er een paal met bordje onthuld ter herinnering aan deze mooie dag. Vanuit het plan voor de verbetering van het Schollebos is als concrete actie tussen het ruiterpad en het hondenstrandje een afscheiding geplaatst.

Dit om confrontaties tussen honden en paarden/ruiters te voorkomen. Het hout dat hier is gebruikt, is eerder vrijgekomen bij de werkzaamheden aan het bos. Deze werkzaamheden waren de 1e fase om de bospercelen weer gezond te maken. Het hout is op deze manier hergebruikt.


Met de Zeeuwse haag wordt er weer een stuk natuur toegevoegd aan het bos. Het ziet er niet alleen mooier uit maar is ook beter voor bijvoorbeeld vogels en insecten. Wil jij ook meewerken aan een groen, schoon en mooi Schollebos? Meld je dan aan als vrijwilliger via: schollebos@capelleaandenijssel.nl