• Capelle aan den IJssel
Natuur
Feestelijke start herfstspeurtocht

Feestelijke start herfstspeurtocht

De eerste speurtochtboekjes werden woensdag 12 oktober door wethouder Marc Wilson uitgedeeld aan het kindercollege. Geheel passend bij de Week van de Duurzaamheid en de Kinderboekenweek met het thema Gi-ga groen konden kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden in het Schollebos op stap met de herfstspeurtocht.

Op de route stonden kraampjes met natuuractiviteiten van het Ambrosiusgilde, Stichting Natuurvrienden Capelle, Centrum voor Natuur en Milieueducatie “de Hooiberg” en Bomenstichting (contactpersoon Edith Stuivenberg) en gemeente Capelle aan den IJssel. Kinderen kregen ook de mogelijkheid om met een afvalgrijper en vuilniszak op pad te gaan.

Hier werd gretig gebruik van gemaakt met een schoon Schollebos als resultaat. De herfstspeurtocht is een enorm succes. Vele kinderen, (groot)ouders, scholen en bso’s hebben genoten van de mooie natuur in het Schollebos. De speurtocht is tot eind november af te halen in het pannenkoekenhuis: Pannenkoek- Petit Restaurant Schollebos.

De gemeente ontwikkelde deze speurtocht in samenwerking met Pannenkoek- Petit Restaurant Schollebos, Stichting Natuurvrienden Capelle e.o., Centrum voor Natuur en Milieu Educatie ‘De Hooiberg’, de Bomenstichting (contactpersoon Edith Stuivenberg) en Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.