• Capelle aan den IJssel
Activiteiten
Kunstschilderen in het Schollebos

Kunstschilderen in het Schollebos

Op zaterdag 13 augustus 2022 organiseerde de bekende Capelse kunstenaar Kees de Jong met zijn 10 vrijwilligers de jaarlijkse PaintPicknick in het Schollebos. Drie en dertig (amateur)kunstschilders vieren ieder jaar een schildersfestijn in het Schollebos en schilderen op deze dag op een mooie locatie aan het water hun eigen werkstuk.

De Dag begon eerst met een kopje koffie in het pannenkoekenhuis Schollebos. Hierna vertrok de groep naar de vaste locatie in het bos en vond de opening van het festijn plaats door een bekende Capellenaar als Gast van het Schollebos. Dit jaar viel de eer te beurt aan Jose Middelkoop, die bij de gemeente Capelle aan den IJssel veel werkzaamheden verricht voor de Capelse buitenruimte. Hij zorgt al jarenlang voor een gezonde natuur en schone en veilige buitenruimte in onze gemeente. Na de officiële opening van de PaintPicknick 2022 zwermden de deelnemers uit naar een mooi en vooral schaduwrijk plekje ergens in het bos.

Om 13.00 uur volgde de traditionele overheerlijke picknick, weer rijkelijk voorzien van prachtige vlees- en vissalades, meerdere buitenlandse kaassoorten, broodjes met de beste ham en rosbief, gemengd fruit, en als vis: zalm, paling en garnalencocktail.

Jose Middelkoop opende de PaintPicknick 2022

De levende muziek werd op wisselende plaatsen verzorgd door de vaste muzikanten uit Schollevaar. Om half drie was er tijd voor een heerlijk koel ijsje en om half vier begon men aan het traditionele slot: de expositie met een opstelling van alle gemaakte schilderijen van de deelnemers. Voorzien van een bitterbal met een frisje, wijntje of biertje volgde om 16.00 uur de creatieve afsluiting: -een persoonlijke en kunstzinnige bespreking van de de kunstwerken verzorgd door maestro Kees de Jong zelf.

Mede door het hete weer was editie 2022 een bijzondere warm, maar zeer gedenkwaardig evenement! Wederom een succes met bijzondere dank aan alle deelnemers en vrijwilligers.