• Capelle aan den IJssel
Natuur
Gezocht! Bezige bijtjes en speurneuzen voor de lentespeurtocht in het Schollebos!

Gezocht! Bezige bijtjes en speurneuzen voor de lentespeurtocht in het Schollebos!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit met jouw (klein)kinderen? Dan hebben we iets leuks.
Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er in de meivakantie en de gehele maand mei een lentespeurtocht ontwikkeld. De speurtocht brengt je langs vele mooie plekjes in het Schollebos.
En nog leuker: kinderen krijgen een certificaat en een verrassing. Ook kunnen ze nog een prijs winnen.

Er zijn twee speurroutes:

De Bezige Bijtjes geschikt voor kinderen tot 6 jaar

De Speurneuzen voor kinderen vanaf 6 jaar
Beide routes zijn goed begaanbaar voor kinderwagens en rolstoelen (m.u.v. de bijenstal en Ravottia).


Hoe doe je mee?
Van 23 april tot eind mei kan je iedere dag vanaf 10.00 het speurtochtenboekje ophalen bij Pannenkoek- Petit Restaurant Schollebos. Je kan het speurtochtenboekje en het instructies- en antwoordenblad ook zelf downloaden via de projectenpagina van het Schollebos.
Op maandagen is het pannenkoekenhuis gesloten. Op die dag zijn de boekjes beschikbaar in de speurtochtenpostbus tegenover het pannenkoekenhuis of af te halen bij de Volkstuinvereniging Nut en Genoegen. De speurtochtboekjes zijn ook op te halen bij het gemeentehuis en de gemeentewerf.


Leuke verrassing
Voor wie de speurtocht heeft afgerond, kan het wensbonnetje van het instructie- en antwoordenblad inleveren bij het pannenkoekenhuis. Er ligt dan een certificaat en verrassing klaar.
Ook is er een leuke prijs te winnen voor de meest originele foto bij de totempaal in de speeltuin Ravottia. Foto’s deel je op sociale media met #speurtochtschollebos of stuur een email naar schollebos@capelleaandenijssel.nl


De gemeente ontwikkelde deze speurtocht in samenwerking met Pannenkoek- Petit Restaurant Schollebos, Volkstuinvereniging Nut en Genoegen, Stichting Natuurvrienden Capelle e.o., Centrum voor Natuur en Milieu Educatie ‘De Hooiberg’, Edith Stuivenberg (contactpersoon bij Bomenstichting) en Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.


Veel speurplezier